Vlog

At Linear, we are committed to improving not just our standards, but are committed to raising the standards of the entire Residential Building Industry.

We believe it starts with educating the public into the various aspects of the planning, designing and build process.

Because a better-informed customer will not only assist the build process.

A better-informed customer will raise the standards within the entire Building Industry as they will expect and demand these higher standards.

This Brisbane house extension was developed from a need for the family to have more space and a better means of car accommodation than what currently existed.
The clever design included the demolition of the existing rear deck, and extending onto the back of the house to provide a flowing open plan Living, Dining and Kitchen area . This then opened out into the back yard & pool area, which was accessed through oversized stacker timber doors that were fully recessed into a wall cavity. From here you would proceed to a full width landing and stairs that gently transitioned to create the indoor/outdoor living/entertaining aspect that the clients sought. We took full advantage of the sloping site to ensure the transition from inside to outside was minor. Adjacent to the kitchen was a fully kitted out Butler’s Pantry, which served not only to add to the kitchen function and utility, but was ideal as a back of house service area during entertaining.

With the new extension we were able to repurpose the old kitchen into a generous master bedroom that feed into a walk in robe and luxurious ensuite.

Of similar importance to the client’s was the need to improve on the existing car accommodation. Which was a free standing carport at the rear of the property, accessed by a narrow driveway. The solution was an oversized garage that was positioned to the front of the house in an existing store area. Although there was a requirement for extensive retaining works to achieve the necessary height, the design mitigated additional expenses by not altering the remainder of the ground floor and support structure.

The transformation for vehicular traffic was rounded out with the design and build of the front fence driveway and recessed vehicle gates. This enables our clients to pull in off the street whilst they wait for the automatic gates to open, thereby not effecting any traffic or pedestrians on the narrow street

The style of the finishes although contemporary were in keeping with the character of the Queenslander house.

This Brisbane house extension was developed from a need for the family to have more space and a better means of car accommodation than what currently existed.
The clever design included the demolition of the existing rear deck, and extending onto the back of the house to provide a flowing open plan Living, Dining and Kitchen area . This then opened out into the back yard & pool area, which was accessed through oversized stacker timber doors that were fully recessed into a wall cavity. From here you would proceed to a full width landing and stairs that gently transitioned to create the indoor/outdoor living/entertaining aspect that the clients sought. We took full advantage of the sloping site to ensure the transition from inside to outside was minor. Adjacent to the kitchen was a fully kitted out Butler’s Pantry, which served not only to add to the kitchen function and utility, but was ideal as a back of house service area during entertaining.

With the new extension we were able to repurpose the old kitchen into a generous master bedroom that feed into a walk in robe and luxurious ensuite.

Of similar importance to the client’s was the need to improve on the existing car accommodation. Which was a free standing carport at the rear of the property, accessed by a narrow driveway. The solution was an oversized garage that was positioned to the front of the house in an existing store area. Although there was a requirement for extensive retaining works to achieve the necessary height, the design mitigated additional expenses by not altering the remainder of the ground floor and support structure.

The transformation for vehicular traffic was rounded out with the design and build of the front fence driveway and recessed vehicle gates. This enables our clients to pull in off the street whilst they wait for the automatic gates to open, thereby not effecting any traffic or pedestrians on the narrow street

The style of the finishes although contemporary were in keeping with the character of the Queenslander house.

YouTube Video UCDiYtwLwxnKG6vRNH8h1Wtg__FKXR8CnIRY

Brisbane House Extension - Windsor

Linear Design and Construct 16 views April 10, 2021 2:15 pm

Before and After Remodel Bedroom #shorts

Linear Design and Construct 5 views March 13, 2021 9:15 am

Brisbane Home Extension - Start to Finish - Time Lapse

Linear Design and Construct 25 views March 3, 2021 9:15 pm

Home Extension, Before & After #Shorts

Linear Design and Construct 19 views February 20, 2021 8:20 am

This error message is only visible to WordPress admins

Error 403: YouTube Data API v3 has not been used in project 352915179457 before or it is disabled. Enable it by visiting https://console.developers.google.com/apis/api/youtube.googleapis.com/overview?project=352915179457 then retry. If you enabled this API recently, wait a few minutes for the action to propagate to our systems and retry..

Domain code: usageLimits
Reason code: accessNotConfigured